10. 4. 2020.
Biram u šta želim da verujemKako je moguće da smo mi tvorci svoje sreće, svog Univerzuma i svog života? Ako usmerimo pažnju na sistem verovanja, možda razumevanje može da se poveća. Sistemom svog verovanja upravo možemo da kreiramo iskustvo i način na koji živimo. Da, ako bismo podigli suncobran pred sunce, sunce bi i dalje sijalo iako bi možda postojali oni koji bi pomislili da ga više nema. Ili, kada bismo stvari u svom životu koje nas muče i bolno peku sklanjali od sebe, potiskivali i gurali pod tepih, to svakako ne znači da bi ta neprijatna sadržina nestala. Šta onda uradimo sebi, ako uzmemo hipotetički da za pojedine delove sebe, svoje aspekte i delove svog života svesno ili nesvesno ovo radimo – prosto se dogodi da stvorimo iluziju u koju počnemo da verujemo. Tada postaje jasno da je iluzija kreirana isključivo zahvaljujući našim verovanjima, bilo da su ta verovanja lične prirode ili proistekla iz energetsko-informacionog polja kolektivne svesti. Kako da zaustavimo toksična verovanja koja nam ne služe tako da iluzija može da prestane?

Ako bismo na trenutak razumeli i posmatrali svoj um kao radio-prijemnik, od velikog je značaja na koji kanal smo podešeni. Zašto? U zavisnosti od toga na koji kanal podesimo svoj um, dogodiće se direktan uticaj kakvu ćemo stvarnost kreirati. Dakle, kanal na koji smo podešeni diktira našu stvarnost. Ako um podesimo na kanal straha, joooj, naš svet postaje strašno mesto. Zapravo, gde god da usmerimo naše vreme, našu energiju i pažnju, to nešto postaje naša lična stvarnost. Pitam se, od koga zavisi kuda usmeravamo našu pažnju?

Biram da usmerim pažnju na kanal ljubavi i onda verujem da je ovaj svet mesto ljubavi. Biram da usmerim svoj fokus na pozitivne stvari, na kreativno mišljenje, na nošenje pozitivnih „naočara“ u svom životu, na deljenje, podržavanje, posmatranje onoga što je dobro, što zrači. I da, evo ga i Zakon privlačenja. Biram da privlačim ono što volim. Ako biram da budem otvorena da podesim svoj kanal na hrabrost da vidim istinu i to kako sunce zaista sija i kada ima oblaka, kako zaturene bolne misli, verovanja i osećanja neće nestati ako zaboravim na njih, onda sam spremna da privučem ono što volim – sreću, radost, osmeh, pozitivan stav, opuštenost, spontanost, lepršavost života i dobru energiju večnog stvaranja.
AniMašta
Anita Marković