25. 12. 2019.
Snaga je u namaVećinom se u detinjstvu srećemo sa izazovima koji mogu da utiču na nas tako da nas osujete i poremete unutrašnji doživljaj okejstva, posebno kada je neka kriza pred nama, pa nas podstaknu da posumnjamo u sebe i svoje sposobnosti.

Da, kada je kriza, kada život pred nas postavi duhovni test, možemo da se povučemo, sakrijemo od sebe i svih, budemo pasivni i ne radimo ništa – budemo Mini Me. Ali, kada skupimo hrabrost i pogledamo na takav potez iz povređenosti, da li je to zaista najviša istina o nama? Nije. Nikako nije.

Možemo da pronađemo deo sebe sa gorljivom željom da uspe, da istraje, da pobedi, da pokaže da vredi, da se zauzme za sebe, da se aktivira i oseti ličnu moć u svojim rukama. Kako? Lako – snagom volje, resursima koje imamo kao odrasle osobe sa ovom svešću, znanjem i iskustvom. Ako dopustimo da sa uvažavanjem dopustimo tim unutrašnjim snagama da nas vode, onda nema mesta za one delove nas koji iz starog mehanizma samoodbrane beže, ćute i povlače se. Ko će bolje to da prepozna, taj unutrašnji mehanizam, do nas samih?
Ustani, nasmeši se, aktiviraj se i diši život.
AniMašta
Anita Marković