20. 09. 2019.
Suočavanje sa strahom


Svako od nas se ponekad susreo sa uznemiravajućim sadržajima ponavljajućih snova koji su doprineli da nosimo osećanja straha i nemira tokom čitavog dana, a možda i duže. Da li je potrebno da baš strah i nemir budu naše prve reakcije usled ovakvih sadržaja snova? Da li je potrebno da se grčevito držimo za strah kao našu prvu reakciju u ovoj situaciji, ali i u životu uopšte?

Šta bi se desilo, ako možemo da se na tren odvojimo od pozicije straha, ako bismo u uznemiravajućoj poruci svog nesvesnog videli putokaz za kretanje kroz život? Kako uopšte možemo da primetimo da li nešto na svesnom nivou radimo, mislimo i osećamo na način da nas to vodi kroz život kako bismo živeli svoj pun potencijal? Ovako gledano, deluje potpuno prirodno da naš supersvesni um, tj. naša nadsvest, pokušava da se preko našeg podsvesnog ili nesvesnog uma probije svojim porukama do naše svesti i poduči nas šta možemo da menjamo, kako da napredujemo, ali i u čemu nefunkcionalnom istrajavamo.


Onda, po svemu sudeći, od naše lične moći, pod uslovom da ne odbacujemo tu činjenicu da je uistinu posedujemo, zavisi šta možemo da manifestujemo u našoj fizičkoj realnosti, uvažavajući mudrost koja dolazi od nas samih. Ovo nas na kraju dovodi do kontakta sa čudesnim sposobnostima našeg uma (nesvesnog, svesnog i nadsvesnog) koji samo u harmoničnoj integraciji ima uticaj da nas, kao ličnost u materijalnom univerzumu, vodi do našeg punog potencijala.
AniMašta
Anita Marković