15. 6. 2021.
Zahvalnost kao podloga za uvećanje vibracije


Zahvalna sam na tome što mogu da služim.
Zahvalna sam na tome što mogu da držim svetlo drugima na putu. Zahvalna sam na tome što pomažem drugima da osveste svetlo u sebi.
Zahvalna sam na tome što svojim govorom grlim srca onih u potrebi.
Zahvalna sam na tome što sam pronašla način kako da u svojim ranama/traumama pronađem snagu.
Zahvalna sam što mogu da svojim primerom motivišem i inspirišem.
Zahvalna sam na tome što imam ključ kojim transcendiram gustinu straha i bola.
Zahvalna sam na ljubavi koja me okružuje.
Zahvlana sam na tome što otvorenim srcem širim ljubav.
Zahvalna sam na daru koji život se zove.
🧡!

Na svom putu kretanja životnim tokom često klonemo pogođeni različitim izazovima. Nije lako osloboditi se ovog pritiska, posebno kada se aktiviraju unutrašnji neisceljeni delovi ega koji svojim mračenjima proizvode da se utvrđujemo u osećanjima straha, ljutnje, besa ili tuge.

Ključni momenat samopomoći jeste u svesnosti šta nam se događa i zbog čega. Svesna sam da ovo predstavlja izazovan trening na putu rasta i razvoja. U tom smislu, ulaganje svesnog napora da se energetski odvojimo od unutrašnjeg napada sopstvene slabosti je ključna. To bi podrazumevalo da napravimo jasnu razliku između naše trenutne slabosti i toga ko smo mi stvarno kao moćna božanska bića. Dakle, potpuno je u redu ponekada biti slab. Ono što je važno jeste ne poistovetiti se sa identitetom slabe osobe odvojene od sopstvene moći, doživljajem da smo jadni ili da smo žrtve.

Jedan od ključeva izlaska iz ovako niske vibracije zaglavljenosti u svojim tamnim aspektima sopstva jeste sagledavanje svih onih stvari na kojima smo zahvalni.  Jedino što je potrebno jeste uložiti svesnu nameru da se otvorenim srcem sagleda šta je ono što nam je svetlo i sveto u životu. Moć zahvalnosti i usmeravanja fokusa na ključne stvari u našem životu, situacije, osobe, postignuća, uspehe i sitnice, velikom brzinom može da preoblikuje naše prethodno stanje i podigne nam vibraciju. Na čemu ste zahvalni u svom životu?
AniMašta
Anita Marković