Ja kao ličnost u materijalnom univerzumu
Rođena sam 27.09.1974. godine u Beogradu, gde sam 2000. godine završila studije defektologije, a zatim sam nastavila svoje profesionalno usavršavanje. Psihološki savetnik iz oblasti transakcione analize sam postala 2016. godine, a 2020. godine međunarodno sertifikovani psihoterapeut iz oblasti transakcione analize (CTA-P). Članica sam Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije (UPSKS), Balkanske asocijacije za transakcionu analizu (TAUS) i Evropske asocijacije za transakcionu analizu (EATA).

U vreme studentskih dana sam se interesovala za pružanje psihološke pomoći, pa sam tako kao volonterka radila na SOS telefonu za decu i žene žrtve nasilja. Ljubav prema psihologiji razvijala sam u početku kroz psihološke radionice za psihodramu kojima je rukovodio dr Dušan Potkonjak, a zatim i kroz analizu snova u okviru iskustvene grupe koju je vodio dr Ivan Nastović. Kroz dalju edukaciju iz oblasti analize snova 2016. godine stekla sam diplomu za analizu snova metodom intervjua dr Gejl Dilejni – The Delaney & Flowers Dream and Consultation Center Diploma Program.

Svoj rad sa klijentima obogatila sam i dodatnim veštinama kao praktičarka duhovnih metoda rada kroz ThetaHealing i Timeline Healing (isceljivanje vremenskih linija). Sertifikovani lider joga smejanja postala sam 2017. godine, a joga instruktor 2019. godine, integrišući sve pobrojane pristupe u svoj profesionalni repertoar na načelima pozitivne energije, bezuslovne ljubavi i poštovanja.

Profesionalno iskustvo sam sticala radeći u NVO sektoru na različitim poslovima kao članica UO, predsedavajuća Skupštine i koordinatorka za individualni rad sa decom i njihovim porodicama. U okviru PU „Dečji dani“ sam radila sa decom sa smetnjama u razvoju i u okviru razvojne grupe sprovodila proces inkluzije. U svojoj privatnoj praksi u okviru studija „AniMašta“ sarađujem sa Holističkom akademijom „Maya“ i Healing Centrom Montenegro, oslanjajući se na posvećenost, empatiju i iskrenu želju da pomognem i budem podrška.

Pored svega navedenog interesuju me i meditacija, pisanje, fotografija, zdrava ishrana i planinarenje. Moj suprug Ivan i ja imamo ćerku Liru.
menjamse.com
Anita Marković