CTA Psychotherapy Diploma

Kada je otpočeo moj proces TA avanture nisam ni slutila da će trajati osam godina i da ću na tom putu biti suočena sa izazovima koji su mogli da me preusmere i odvoje tako da ne ostanem istrajna u učenju, u procesu menjanja sebe i dosledna svom cilju. Zapravo nisam znala koliko mi je stalo da istrajem, da budem predana i organizovana, da strpljivo gradim svaki korak na putu do cilja. Sada sam zahvalna svim edukatorima, posebno mom glavnom supervizoru Barbari Repinc Zupančič i kosupervizoru Karolini Jovanoskoj i TA procesu jer sam puno naučila o sebi i usput sam spoznala snagu i lepotu svojih vrlina. Kako je vreme odmicalo, kako se proces bližio samom kraju, bila sam sve spremnija. A onda ni vreme korone, epidemije koja je zahvatala Evropu, nije mogla da zaustavi da stignem u Rim, odbranim svoj rad, krunišem ga pohvalama i diplomom. Danas slavim svoju hrabrost, spremnost i pozitivnu vibraciju koje su me vodile do samog cilja.
Diploma defektologa

Čini mi se da sam se ponovo rodila kada sam zakoračila na fakultet. Ako ništa drugo, napokon sam se odvojila od matematike koja mi u ovom životu baaaš ne ide. Iako su moj rad i zalaganje tokom studija lako pratili akademske zahteve, u dubini duše sam prolazila unutrašnje procese i velike krize. Kulminacija je došla onog momenta kada sam postala apsolvent i kada su preda mnom ostala samo četiri ispita i diplomski. Napravila sam pauzu od dve godine, koja je u to vreme izgledala kao da sam se toliko odvojila od svog puta da je to kraj. Onda se zaratilo te 1999. godine. Ozbiljna kriza u zemlji je mene, na sreću, probudila. Aktivirala sam se i prionula na rad veoma motivisana da zaokružim svoje studije. Diploma fakulteta je moje prvo važno priznanje koje mi je donelo osećanje ponosa. Kao prva koja je to postigla, ovim uspehom sam pomogla i svojoj porodici da osećanje ponosa podeli sa mnom.
Dream Analysis Diploma

Čitavog života se pitam šta mi snovi govore. Uvek su mi bili važni. A onda dolazim u kontakt sa idejom rada na sebi kroz analizu snova uz dr Ivana Nastovića. Aktivno ih pamtim i beležim, pa je sada moja zbirka bogata i sadrži preko 5000 zapisa. Izgrađujem svoju tehniku kroz pisane reči dr Gejl Dilejni – žene koja je dobila nagradu za životno delo na polju analize snova u Americi. Ta fantastična i harizmatična žena postaje moj edukator. Da, snovi se ostvaruju. Ulazim u proces sa tolikom posvećenošću, voljom da naučim njen metod intervjua i uz puno rada, analize, pisanja, zaključivanja i donošenja novih odluka dobijam diplomu. Uz nju sam dobila fenomenalno iskustvo kroz rad i druženje sa Gejl. Naučila sam da rad sa ljudima može da bude spontan i otvoreno blizak.
Yoga Instructor Certificate

Joga je ljubav koja odavno postoji u mom životu. Imala sam dosta predznanja, puno pročitane literature i privatne časove. Mislila sam da je to sasvim dovoljno za mene, jer sam bila odličan vežbač. Međutim, usledio je izazov mojih dragih kolega holističara iz Akademije Maya. Uz malu zadršku, odluku sam donela lako i brzo. Iako sam bila svesna da je moje opredeljenje u radu u sasvim drugim vodama, škola za joga instruktura me je osvežila i nadahnula, donela nova znanja i veštine. Tim Holističke mi je pokazao kako škola može da se vodi na organizovan, posvećen i opušten način. Mnogo je lep osećaj biti licencirana jogina koja zna kako da koristi unutrašnju tišinu. 
ThetaHealing

Privučena onostranim još od detinjstva, opredelila sam se za nekoliko individualnih seansi duhovnog isceljivanja ThetaHealingom. Osetila sam snažno da mi je taj proces doneo spoznaje i isceljenje, tako da sam poželela da i sama ovladam tom tehnikom. Prosto sam poslušala svoju intuiciju. Imala sam sreću da me na putu obuke uči još jedna draga i harizmatična žena – Aneta Dimitrovska. Mnogo sam zahvalna što mi je bila učiteljica koja mi je postavila bazu razumevanja theta tehnika, njenih mogućnosti i moćnog alata „kopanja“, koji je po mom mišljenju izuzetan način otkrivanja nesvesnih blokada i sistema mišljenja i uverenja, njihovog razumevanja, otpuštanja i najpodobnije zamene.

Timeline Healing

Kako su duhovna znanja dobila visoko mesto u hijerarhiji mojih interesovanja, prirodno se dogodilo da me sve više okružuju učitelji koji mogu da mi ponude sve više i više, a samim tim uspešno zadovolje moju glad za znanjima, načinima otklanjanja blokada i, pre svega, procesima  samoisceljivanja. Sal Rachele je veliki učitelj kojeg sam prvo upoznala kroz knjige, a potom i uživo na njegovim radionicama, seminarima i individualnim seansama. Moja zahvalnost je neizmerna
.
Soul Realignment


Andrrea Hess nije slučajno ušetala u moj život kao još jedna od duhovnih učitelja na mom putu razvoja. Bila sam u startu privučena jer i sama koristim znanja koja nudi riznica Zapisa Akaše. Način na koji je ona koncipirala svoj modalitet donosi mi znanja koja se u potpunosti uklapaju u moj dosadašnji rad  duhovnim tehnikama energetskog isceljivanja. Pored toga što sam dosta posla uradila na sebi, kroz Soul Realignment sam otkrila još blokada i ograničenja koja su direktna smetnja na mom putu ka slobodnom protoku vitalne energije i usaglašavanju sa svojim božanskim otiskom duše. Zahvalna sam Andrrei na njenom sistematizovanom pristupu, deljenju znanja i iskustava.
menjamse.com
Anita Marković